Driftstatus

Aktuella driftstörningar

Driftsmeddelande 2011-09-13: Strömavbrott

Klockan 16.01 idag blev det strömavbrott från leverantören Vattenfall vid vår serverhall i Solna som orsakade ett driftsavbrott i SirenArkivet tjänsten. Strömavbrottet varade ca. 7.5 timmar och direkt som strömmen kom tillbaks så satte vi igång arbetet med att dra igång vår tjänst igen.


Vår leverantörs reservkraft räckte inte så länge som 7,5 timme och därför stängdes våra servrar abrupt av. Detta innebär att alla databaser måste gå igenom en kontroll innan tjänsten kan startas igen och detta arbetar vi med nu. Databaskontrollen tar tid eftersom databaserna är stora. Tidsåtgången är inte linjär men beräknas ta 8-12 timmar och tjänsten ska vara igång igen idag (onsdag)


Viktigt att påpeka är att ingeting är permanent trasigt eller borta - det är bara det att vi måste sitta och stirra på skärmen tills körningen är klar och vi kan starta systemet igen.


Vi sätter igång systemet så snart vi kan och har full förståelse för att ni som använder vår tjänst är frustrerade - det är vi också. Det är inte kul att saker utanför vår kontroll drabbar våra kunder. Vi arbetar för närvarande med att utvärdera olika nya leverantörer för el och serverhallstjänster och kommer att agera för att minimera risken för framtida driftsavbrott.


Vi återkommer med uppdatering så snart vi har ny information.


Vänliga hälsningar,

Matti Larsson
VD, SirenArkivet